Wednesday, March 9, 2011

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Chicken Lasagna with zucchini and ginger



last a different from the usual lasagna. To give a touch of delicacy I made a lasagna that achieves this goal. In fact, I added a traditional pastry stuffed zucchini (cut into pieces to strictly maintain the fragrance taste), with the delicate flavor of fontina and spicy touch of fresh ginger. The end result has been achieved.
Try and enjoy!



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Ingredients Serves 4
250 g fresh lasagne

small zucchini 1 kg 200 g 100 g parmesan fontina


1 shallot 1 teaspoon grated fresh ginger
extra virgin olive oil salt



For the bechamel


700 ml milk 70 g flour 70 g butter


a pinch of nutmeg salt pepper



procedure
(béchamel)
In a saucepan melt the butter moderate heat, without letting it brown, add the flour, stir thoroughly to prevent lumps, then add slowly the hot milk, il sale, il pepe e la noce moscata, mescolate di continuo facendo bollire a fuoco basso (assicuratevi che non si attacchi sul fondo), quando avrà assunto la consistenza di una crema spegnete il fuoco, aggiungete 3 cucchiai di parmigiano mescolate e mettete un foglio di pellicola facendola aderire sulla besciamella.


Procedimento
Lavate e tagliate le zucchine a dadini, fatele rosolare in una padella con l’olio e lo scalogno tagliato sottilmente. Fatele cuocere per circa 10 minuti a fuoco moderato facendo attenzione che non coloriscano, a metà cottura aggiungete lo zenzero fresco. Versate la besciamella nelle zucchine (lasciatene una parte per ricoprire il primo e l’ultimo strato delle lasagne).
In a baking dish put a layer of white sauce, a layer of lasagne and a zucchini, cover with slices of fontina cheese and a sprinkling of Parmesan cheese. Continue until all the ingredients.
Finish with the sauce and a sprinkling of Parmesan cheese. Bake at 200 ° C for 30 minutes.

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